Gerelateerde artikelen

Schrijven voor Duiding

Bent u bovenmatig geÔnteresseerd in bepaalde geopolitieke onderwerpen? Denk u dat u daarover een interessant essay kunt schrijven? Duiding verwelkomt goede artikelen, geschreven met de achtergronden van het nieuws in gedachte. Enkele richtlijnen voor het schrijven van een goed achtergrondartikel.

Redactie

Wie maken Duiding?

Privacy

Wat doet Duiding met mijn naam en e-mail adres op deze site?

Disclaimer

Duiding is gestart om het nieuws meer verdieping te geven. Met de verschraling van internetnieuws blijft het duiden van het nieuws, het bieden van achtergronden en feiten, hopeloos achterwege. Omdat nieuwsfeiten waardeloos zijn zonder de juiste duiding probeert de redactie van deze website de nodige achtergronden te geven. Voorlopig beperkt Duiding zich nog tot de achtergronden van het niet-Europese nieuws. Dat kan in de toekomst veranderen.

Waarheid (met of zonder hoofdletter)

Duiding pretendeert niet de absolute waarheid te verkondigen. Geschiedenis is altijd een kwestie van interpretatie, en de redactie probeert dit zo zorgvuldig mogelijk te doen. Teksten zijn echter niet wetenschappelijk, en daardoor moeilijk te toetsen aan academische regels en bronnen. In de interpretatie van nieuwsfeiten sijpelt altijd de mening van de redacteur door. Wanneer u het ergens niet mee eens bent kunt u natuurlijk reageren op het artikel, of de redacteur een e-mail te sturen.

Het probleem van nieuwsduiding is dat de verdieping altijd dieper kan. Omdat een mens maar zoveel kan schrijven (en lezen) worden onderwerpen beperkt gehouden. Duiding probeert in eerste instantie actuele ontwikkelingen te verklaren zonder te verzanden in uitgebreide historische discussies. Dit betekent dat artikelen onvolledig kunnen lijken, maar dit betekent niet dat de feiten niet kloppen.

Copyright

Alle teksten op Duiding zijn en blijven eigendom van de auteurs. In principe zijn teksten elders vrij te gebruiken onder voorwaarden van bronvermelding. Onder ieder artikel staat de naam en het e-mailadres van de auteur. Neem bij twijfel over copyrights contact met hem of haar op.

Fotoís, voor zover gemaakt door redactieleden van Duiding vallen onder copyrights, en zijn niet bedoeld voor hergebruik elders. Wilt u een foto van deze site gebruiken, stuurt u dan een e-mail naar sokrates@xs4all.nl en dan kunnen hier afspraken over worden gemaakt. Fotoís van derden blijven uiteraard eigendom van deze personen.

Links en feedback

Op Duiding wordt regelmatig gelinkt naar andere websites. De artikelen en teksten op deze websites vallen onder de verantwoordelijkheid van de eigenaren, niet van Duiding. Reacties op artikelen van lezers zijn welkom. Eventuele aanvullingen ook, en kunnen als dat redactioneel verantwoord is worden opgenomen in de teksten zelf. Waar mogelijk wordt bronvermelding gebruikt.

Duiding is niet verantwoordelijk voor de inhoud van reacties. De plaatsing van reacties gebeurd in eerste plaats zonder tussenkomst van de redactie, maar mocht een reactie niet passend zijn dan houdt de redactie zich het recht voor de betreffende reactie te verwijderen.


Auteur: Michiel Maas op 13 juli 2003 | Print | Verstuur dit artikel